Luonto muistaa hyvät teot.
— Villikettu

Suomen luonto on meille rakas. Metsä rauhoittaa, kuuntelee, se innostaa ja metsässä tunnemme elävämme. Luonnossa liikkuminen saa aistit valloilleen. Metsän tunnelma, rauha ja arvokkuus herättävät kunnioitusta. Kosken rauhoittava humina, kostean metsän tuoksu tai lintujen viserrys nevalla. Kaikki tämä saa meidät palaamaan luonnon ääreen yhä uudelleen ja uudelleen. Olemme retkeilyyn täysin hurahtanut pariskunta. Tavoitteenamme on kiertää yhdessä kaikki Suomen 40 kansallispuistoa ja kerätä niiden kangasmerkit muistoksi retkireppuumme. Lisäksi haluamme tutustua muihin kotimaisiin retkeilykohteisiin ja -reitteihin sekä jakaa kokemuksiamme niistä. Tulevaisuudessa suunnitelmissamme on myös muiden Pohjoismaiden ja Euroopan retkireitteihin tutustuminen. Koska hyvät varusteet takaavat sekä mukavuutta että turvallisuutta retkillä, esittelemme retkeilyvälineistöämme ja erilaisia kulkemiamme reittejä. Lisäksi käsittelemme retkeilyn ekologista näkökulmaa, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia puhtaasta luonnostamme. Haluammekin tuoda esille ajankohtaista tietoa ja vinkkejä retkeilystä, jakaa kokemuksiamme sekä tehdä yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa.

Satu arvostaa kestävää retkeilyä ja ottaa kantaa ekologisiin näkökulmiin. Kasvatustieteilijänä kiinnostunut luontosuhteen muodostumisesta lapsuudessa ja uudelleenrakentamisesta aikuisuudessa. Satu on tanssi-innostaja ja tanssipedagogi ja niiden kautta kiinnostunut kehollisuuden, aistien ja kokemuksen tarkastelemisesta. NLP-ohjaajana kiehtovat mielikuvat sekä psyykkisten voimavarojen hyödyntäminen myönteisen ajattelun kautta. Kehon ja luonnon suhteen tutkiminen ovat lähellä sydäntä.

Jussi-Pekka on fiilistelijä ja innokas välinetestaaja. Hyvät välineet eivät ole välttämättömyys, mutta tekevät retkeilystä paljon riskittömämpää ja mukavampaa. Kuvaajana ja opettajana arvostaa luonnon monipuolisuutta ja mahdollisuutta jatkuvaan uuden oppimiseen. Jokainen retki metsään on myös itsensä kohtaamista kiireisen arjen keskellä. Metsään astuminen on kuin ystävän luokse tulemista.


Sivuston kuvat omistaa Wildfox in Wilderness.