Villikettu-fjällräven-logo.jpg

Kestävä pÄIVÄREPpu kansallispuistohaatetta varten

FJÄLLRÄVENIN ÖVIK Backpack 20L

Hankimme kansallispuistohaasteen kangasmerkkien kiinnittämistä varten Fjällrävenin Övik Backpack 20L reput päiväretkiä varten. Kangasmerkkejä lisäämme aina, kun olemme kiertäneet yhdessä uuden kansallispuiston. Merkkejä voi ostaa luontokeskuksilta sekä Scandinavian Outdoorin verkkokaupasta. Olemme ostaneet muutaman merkin verkkokaupasta siten, että olemme noutaneet ne Tampereen myymälästä, sillä olisi hassua maksaa postikuluista merkkien hinnan verran.

Villikettu-fjällräven-merkkiompelu.jpg

Övik Backpack edustaa suunnittelultaan vanhantyylistä eräreppua. Sellaisia useammalla valmistajalla oli vuosikymmeniä sitten ja osalla on valikoimissaan edelleenkin. Reppu ei ole kantolaitteena ja mukavuuksiltaan yhtä hyvä kuin parhaat tämän hetken reput, mutta hyvin kestävä se on.

Villikettu-fjällrävenit.jpg

Reppujen väreinä on Jussi-Pekalla sininen Uncle Blue ja Sadulla oranssi Autumn Leaf. Repussa on sivuilla tilavat soljelliset taskut, joihin mahtuu hyvin puolen litran juomapullo. Hyvää repussa on sen monikäyttöisyys, sillä se on suunniteltu erityisesti päivärepuksi retkeilyyn, mutta se soveltuu erinomaisesti ihan jokapäiväiseksi kaupunkirepuksikin. Pehmustettua selkää vasten on tasku läppärille ja sen yläpuolella pieni vetoketjullinen tasku pikkutavaralle. Täytyy myös myöntää, että Övik Backpack on kyllä yksi sympaattisimman näköisistä repuista, joita tällä hetkellä on kaupoissa.

Villikettu-fjällräven-yksityiskohta.jpg

Materiaalina repussa on Fjällrävenin G-1000 Heavy-Duty eli se on suunniteltu kovaan käyttöön ja materiaalin luvataan vain paranevan vanhetessaan. Repun vedenpitävyyttä voi useiden muidenkin Fjällrävenin tuotteiden tapaan lisätä Greenland Wax -vahalla. Me emme ole reppujamme vielä vahanneet, mutta ihan kunnolla saa kyllä sataa ennen kuin HD-kangas kastuu läpimäräksi.

Villikettu-fjällräven-päältä.jpg

Övik-reput ovat osoittautuneet oikein hyviksi ostoksiksi, mutta ostajan kannattaa muistaa että ne eivät edusta viimeisimpiä teknisiä ratkaisuja mukavuuksineen, vaan perinteikästä suunnittelua ja kestävyyttä.

FI3Q9141.jpg