Villikettu-Osprey-etu.jpg

Esittelyssä laadukas Naisten rinkka

Opsreyn Aura Ag 65L

Tarkoituksenani oli ostaa uusi rinkka, joka on ensinnäkin erittäin hyvä kantaa, näppärä retkeillessä ja tarpeeksi muunneltavissa. Ospreyn Aura AG 65L vastasi tarpeisiini lähes täydellisesti, sillä siinä todella hyvät säätömahdollisuudet. Miesten vastaava versio on nimeltään Atmos AG 65L ja uuden rinkan saa rekisteröityä Ospreyn verkkosivuilla.

Auraa läheisesti muistuttavassa Ariel-rinkassa on hieman enemmän eri ominaisuuksia, kuten sisäänpääsy myös sivuista, kun taas Aurassa on sivuilla erilliset taskut. Itse olisin pitänyt sisäänpääsymahdollisuudesta enemmän, mutta Auran muotoilu ja istuvuus olivat kuin minulle tehty. Jälkeen kerran sain todeta, miten tärkeää rinkan sovittaminen on. Rinkkaa ostettaessa tulee sitä aina sovittaa (myös painon kanssa) ja verrata muihin vastaaviin kantolaitteisiin. Päiväretken saattaa selvitä huonommallakin repulla, mutta viikonloppua pidempään kestävillä reissuilla hyvän ja sopivan rinkan merkitys kasvaa suuresti. Auran painokin on hyvin maltillinen, vain vähän yli kaksi kiloa.

Villikettu-Osprey-taka.jpg

Aura muotoutuu selkäni kaareen juuri sopivasti ja huomasin selvän eron muiden sovittamieni rinkkojen ja Auran istuvuuden välillä. Reppua saa S ja M -koossa, mutta itselleni S-koko oli sopivin. Kokovaihtoehdoista huolimatta selässä on vielä erikseen neliportainen korkeudensäätö. AntiGravity (AG) viittaa rinkan hengittävään ja hyvin painoa jakavaan kantojärjestelmään. Verkkomainen kangas selän ja rinkan rungon välissä päästää ilman kulkemaan, joten selkä pääsee hengittämään.

Pehmustetut olkaimet ja säädettävä lantiovyö ovat suunniteltu erityisesti naisen keholle. Minun piti säätää lantiovyö pieneksi, sillä se painoi painavan kuorman kanssa lantioluitani ollessaan pidemmälle tuotuna. Myös rintaremmiä voi säätää korkeussuunnassa ja lisäksi siinä on hauskana yksityiskohtana pieni pilli.

Villikettu-Osprey-lähi2.jpg
Villikettu-Osprey-lähi.jpg
Villikettu-Osprey-lähi3.jpg

Rinkka vetää 65 litraa, joten se soveltuu hyvin viikonloppureissulle tai pidemmällekin vaellukselle, mutta säätöremmeillä sen saa kurottua sopimaan myös pienemmälle tavaramäärälle. Olen ollut tyytyväinen rinkan kokoon ja suunnitteluun. Rinkan etupaneelin kahdelle isolle vetoketjutaskulle en vielä ole keksinyt käyttöä, mutta iso strech-kankainen tasku on näppärä esimerkiksi footprintin (teltan alustan) tai märkien varusteiden kuljettamiseen. Yläosasta taas löytyy sateensuoja.

Villikettu-Osprey-etu.jpg
Villikettu-Osprey-sadesuoja.jpg

Kaikesta päätellen löysin siis itselleni aivan täydellisen rinkan, mutta kotona huomasin rinkassa valmistusvirheen. Yläosan kiinnitusnipsun terävä kulma pilkotti rinkan selkäpuolella. Yläosan irtotaskua käyttäessä vika ei haitannut, mutta sen ollessa irti, muovinipsun kulma oli niin terävä, että se olisi helposti voinut hajottaa vaikkapa vaatteiden kankaan. Onneksi sain kuitenkin vaihdettua rinkan takuuvaihtona. Reklamaatioprosessista voit lukea tarkemman kuvauksen blogin puolelta.

Lisään tänne käyttökokemuksiani ja huomioitani sitä mukaan, kun rinkan kanssa kertyy enemmän kilometrejä.

-Satu