Kiitos kaikille äänestäneille - Fjällräven Polar 2019

Valtavat kiitokset kaikille minua Fjällräven Polar 2019 -kisassa äänestäneille. Olen aivan otettu siitä, että 467 ihmistä oli kiinnostunut unelmastani ja halusi auttaa minua. Vaikka äänimäärä ei riittänytkään voittoon, voin olla vain kiitollinen kaikesta saamastani tuesta.

Kiitos ystäville, sukulaisille, tutuille ja tuntemattomille, jotka jaoitte hakemustani. Kiitos Suomen Ladulle jutusta Latu&Polku-verkkolehdessä. Erityiskiitos myös JP:lle, kun jaksoit koko kuukauden ajan olla ymmärtäväinen ja kuunnella, vaikka en puhunut mistään muusta kuin tästä kisasta.

Kisa sai kaikki mahdolliset tunteet pintaan aina ilosta synkimpiin epäonnistumisen kokemuksiin. Mutta päällimmäiseksi tunteeksi jäi kuitenkin kiitollisuus ystävällisille ihmisille sekä oikeastaan koko kisalle siitä, että ilman sitä en koskaan olisi uskaltanut ottaa yhteyttä esimerkiksi mediaan tai olla muutenkaan somessa esillä.

Onnea kisan voittajille! Vaikka tänä vuonna en päässytkään mukaan, vuoden päästä olen paremmin valmistautunut. Aion päästä mukaan Fjällräven Polariin 2020!

-Satu

Äänestä Satu mukaan erämaaseikkailuun! - Fjällräven Polar 2019

villikettu-Fjällräven-Polar-press.jpg

Fjällräven Polar 2019

Fjällräven Polar on 300 kilometrin pituinen koiravaljakkoseikkailu arktisessa erämaassa. Tapahtumaan valitaan aivan tavallisia ihmisiä ympäri maailmaa - osa raadin kautta ja osa äänestyksen perusteella. Suomi kuuluu yhdessä Ruotsin ja Baltian maiden kanssa Nordic East -alueeseen.

JP vinkkasi tapahtumasta minulle enkä sen jälkeen ole puhunut enää mistään muusta. Tämä harvinaislaatuinen erämaaseikkailu on unelmieni täyttymys: luminen maisema, hiljaisuus ja yö tähtitaivaan alla. Keräsin siis rohkeuteni ja lähetin hakemukseni. Nyt kuitenkin tarvitsen teidän apuanne. Äänestämällä voit auttaa minua lähemmäs unelmaani. Vinkkaa myös kavereille. Äänestystä varten tarvitset Facebook-tunnukset.

-Satu

Pohjois-Norjan helmiä - vaeltaminen Norjan vuoristossa

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta4.jpg

Pohjois-Norjan Helmiä - Tampere, Partioaitan Klubi-ilta

Osallistuimme Partioaitan tämän syksyn ensimmäiseen Klubi-iltaan Tampereella, jossa aiheena oli tällä kertaa Pohjois-Norjan Helmiä eli vaeltaminen Pohjois-Norjassa, paikkoina Lofootit ja Senja. Asiantuntijana aiheesta oli puhumassa Roope Roine, joka tarjoaa alueelle retkeilymatkoja. Lisätietoja löydät hänen nettisivuiltaan. Mutta ole varovainen, matkakuume on taattu tällaisten esitysten jälkeen. Näin kävi meilläkin ja nyt reissu on vakavan suunnittelun alla.

Partioaitan 365 Klubiin voit liittyä Partioaitan myymälöissä tai nettisivujen kautta. Klubi-illat tuntuvat täyttyvän ainakin Tampereella nopeasti, joten paikalle kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin nettilomakkeen kautta. Paikalla oli tarjolla mehua, jota varten pyydettiin ottamaan mukaan oma kuksa tai kuppi kertakäyttöastioiden välttämiseksi. Mutta ei huolta, kyllä pahvimukejakin oli tarjolla niille, joilta oma kuksa oli unohtunut.

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta3.jpg

Lofootit on asutettu saariryhmä Pohjois-Norjassa ja sinne pääsee nykyään E10-valtatietä pitkin. Saarten välille on rakennettu siltojen avulla kiinteä tieyhteys mantereelle eli matkaaminen omalla autolla Lofooteille on myös mahdollista. Enää ei tarvitse olla pelkästään lauttojen varassa. Lofootit ovat kuitenkin keränneet huomiota retkeilijöiden keskuudessa ja niillä voikin nykyään törmätä yhä useammin muihin turisteihin. Senja taas on säilynyt hieman hiljaisempana retkeilyalueena. Lisää yksityiskohtaisempia tietoja vaeltamisesta Pohjois-Norjassa on luvassa, kun olemme perehtyneet aiheeseen tarkemmin ja omat retkisuunnitelmamme alkavat selkiytyä. Pysy siis kuulolla.

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta.jpg

Klubi-ilta oli todella mielenkiintoinen ja havainnollistava, ehkä erityisesti aiheensa vuoksi. Suosittelemme ainakin tämän kokemuksen myötä lämpimästi Klubi-iltoihin osallistumista. Niiden aiheet löydät helpoiten Partioaitan tapahtumasivuilta.

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta2.jpg