Kintulammin retkeilyalue - Tampereen seudun retkipaikat

Villikettu-kintulammi.jpg

Kävimme tutustumassa Tampereen Teiskossa sijaitsevaan Kintulammin retkeily ja -luonnonsuojelualueeseen ensimmäistä kertaa. Olimme paikan päällä aikaisin sunnuntaiaamuna, mutta silti parkkipaikalla oli jo useampi auto. Alue onkin selvästi suosittu retkeilypaikka varsinkin lapsiperheille viikonloppuisin.

Villikettu-kintulammi-retkeily.jpg

Kintulammin luonnonsuojelualueen vanhin alue, Vattula on rauhoitettu jo vuonna 1959 ja alue on vierailemisen arvoinen. Luonnonsuojelualuetta on laajennettu useampaankin otteeseen ja nykyään se on pinta-alaltaan yli 600 hehtaaria.

Opasteet alueelle ja alueen sisällä olivat selkeät ja reitit helppokulkuisia. Kintulammin maastossa polut olivat hyväkuntoisia, kun taas Kortejärven suunnalla reitit olivat hyvinkin mutaisia. Varsinkin sateiseen aikaan kannattaa varautua hyvillä kengillä.

Villikettu-kintulammi-näköalapaikka.jpg

Meille miellyttävin reittipätkä oli Kintulammin parkkipaikalta Saarijärven suuntaan sekä Saarijärven sympaattinen laavupaikka. Lisäksi sillä suunnalla tuntui liikkuvan hieman vähemmän ihmisiä kuin muualla puistossa.

Välimatkat ovat puistossa pieniä, mutta yhteensä reitistöä kertyy noin 15 km. 

Villikettu-kintulammi-pesäpuu.jpg
Villikettu-kintulammi-kalasääski.jpg

Oli hienoa törmätä reitin varrella suureen suojeltuun kalasääsken pesäpuuhun. Alueella voi törmätä  valtaviin ja ylväisiin ikimäntyihin. Kintulammilla voi törmätä myös liito-oravaan ja metsoon, mutta meidän reittimme eivät tällä kertaa kohdanneet.

Villikettu-kintulammi-kirkkokivi1
Villikettu-kintulammi-kirkkokivi.jpg

Alueella on nähtävyytemä myös kirkkokivi, jota on pidetty kuulopuheiden mukaan kirkon korvikkeena, kun kirkkoon on ollut liian pitkä matka. Kirkkokivelle on helppokulkuinen ja tasoitettu reitti.

Villikettu-kintulammi-lato.jpg
Villikettu-kintulammi-vanhaovi.jpg
Jokaisella retkellämme poimimme mukaamme maasta roskia, jos niitä näemme ja valitettavasti niin tälläkin kertaa. #roskaretkeily

Jokaisella retkellämme poimimme mukaamme maasta roskia, jos niitä näemme ja valitettavasti niin tälläkin kertaa. #roskaretkeily