Pohjois-Norjan helmiä - vaeltaminen Norjan vuoristossa

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta4.jpg

Pohjois-Norjan Helmiä - Tampere, Partioaitan Klubi-ilta

Osallistuimme Partioaitan tämän syksyn ensimmäiseen Klubi-iltaan Tampereella, jossa aiheena oli tällä kertaa Pohjois-Norjan Helmiä eli vaeltaminen Pohjois-Norjassa, paikkoina Lofootit ja Senja. Asiantuntijana aiheesta oli puhumassa Roope Roine, joka tarjoaa alueelle retkeilymatkoja. Lisätietoja löydät hänen nettisivuiltaan. Mutta ole varovainen, matkakuume on taattu tällaisten esitysten jälkeen. Näin kävi meilläkin ja nyt reissu on vakavan suunnittelun alla.

Partioaitan 365 Klubiin voit liittyä Partioaitan myymälöissä tai nettisivujen kautta. Klubi-illat tuntuvat täyttyvän ainakin Tampereella nopeasti, joten paikalle kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin nettilomakkeen kautta. Paikalla oli tarjolla mehua, jota varten pyydettiin ottamaan mukaan oma kuksa tai kuppi kertakäyttöastioiden välttämiseksi. Mutta ei huolta, kyllä pahvimukejakin oli tarjolla niille, joilta oma kuksa oli unohtunut.

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta3.jpg

Lofootit on asutettu saariryhmä Pohjois-Norjassa ja sinne pääsee nykyään E10-valtatietä pitkin. Saarten välille on rakennettu siltojen avulla kiinteä tieyhteys mantereelle eli matkaaminen omalla autolla Lofooteille on myös mahdollista. Enää ei tarvitse olla pelkästään lauttojen varassa. Lofootit ovat kuitenkin keränneet huomiota retkeilijöiden keskuudessa ja niillä voikin nykyään törmätä yhä useammin muihin turisteihin. Senja taas on säilynyt hieman hiljaisempana retkeilyalueena. Lisää yksityiskohtaisempia tietoja vaeltamisesta Pohjois-Norjassa on luvassa, kun olemme perehtyneet aiheeseen tarkemmin ja omat retkisuunnitelmamme alkavat selkiytyä. Pysy siis kuulolla.

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta.jpg

Klubi-ilta oli todella mielenkiintoinen ja havainnollistava, ehkä erityisesti aiheensa vuoksi. Suosittelemme ainakin tämän kokemuksen myötä lämpimästi Klubi-iltoihin osallistumista. Niiden aiheet löydät helpoiten Partioaitan tapahtumasivuilta.

Villikettu-Pohjois-Norja-Partioaitta2.jpg