Ospreyn rinkan reklamaatioprosessi

Villikettu-Osprey-naisten-rinkka

Partioaitta ja rinkan reklamaatio

Ostin uuden Ospreyn Aura AG 65L rinkan Partioaitasta ja olin erittäin tyytyväinen hankintaani, mutta kotona huomasin rinkassa valmistusvirheen. Yläosan kiinnitusnipsun terävä kulma pilkotti rinkan selkäpuolella. Yläosan irtotaskua käyttäessä vika ei haitannut, mutta sen ollessa irti, muovinipsun kulma oli sen verran terävä, että se olisi saattanut hajottaa vaatteiden kankaan.

Osprey-rinkka-reklamaatio.jpeg

Siispä suuntasin takaisin Partioaittaan kysymään, miten tuotteen reklamaation kanssa tulisi toimia. Partioaitta ilmoittaa nettisivuillaan, että ensisijaisesti virheellinen tuote pyritään korjaamaan ja asiakkaalla on mahdollisuus saada uusi tuote tilalle, mikäli korjaaminen ei ole mahdollista. Myyjien mielestä virhe oli selvä, mutta eivät osanneet sanoa, onko se korjattavissa ja he pyysivät minua toimittamaan rinkan liikkeeseen. Olimme kuitenkin juuri lähdössä viikonlopuksi Helvetinjärven kansallispuistoon ja tarvitsin rinkkaani siellä. Sovimme siis, että voin tuoda repun reissun jälkeen.

Toimitin rinkan liikkeeseen sunnuntai-iltana ja myyjä sanoi ottavansa yhteyttä Ospreylle ja sen jälkeen takaisin minuun. Sain sähköpostiini reklamaatiolomakkeen, joka Partioaitasta oli toimitettu Ospreylle. Viikon kuluttua sain uuden sähköpostin, jossa kerrottiin Ospreyn hyvittävän tuotteen ja toimittavan uuden rinkan loppuviikosta myymälään.

Asia hoitui, mutta harmikseni jouduin odottelemaan rinkkaani kaksi viikkoa. Tietenkin sitä toivoisi, että pääsisi nauttimaan ostamastaan tuotteesta heti - varsinkin, kun retkeilytarvikkeet ovat helposti niin hintavia. Jäin myös miettimään, olisiko minun ollut parempi ottaa yhteyttä suoraan Ospreylle asian tiimoilta ja mitä etua tai haittaa siitä mahdollisesti olisi ollut.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Sain uuden rinkkani ja nyt pääsen keräämään uusia reissukokemuksia sen kanssa. Rinkan esittelyn voit lukea täältä.

-Satu